RemoteHams.com

Community Support => General Support => Topic started by: n5kb on August 11, 2017, 03:04:06 pm

Title: timeout error
Post by: n5kb on August 11, 2017, 03:04:06 pm
Help needed. I am attempting to setup my FTDX3000 with remotehams.com but I am getting a timeout error.  Thanks in advance De Mike N5KB
Title: Re: timeout error
Post by: w8rj on August 11, 2017, 05:33:33 pm
Not sure where you're seeing a timeout error, but this post may be helpful
http://www.remotehams.com/forums/index.php/topic,408.0.html

If this doesn't help, be a little more specific on the error.

This post should also be helpful
http://www.remotehams.com/forums/index.php/topic,1248.0.html
Title: Re: timeout error
Post by: n5kb on August 13, 2017, 11:51:33 am
maybe a pic will help
Title: Re: timeout error
Post by: w8rj on August 13, 2017, 02:50:16 pm
I assume you're using the FT-3000's built in Serial port. When you install the driver from Yaesu, you will get two Serial Ports. RcForb server should connect to the "Enhanced" serial port.
Title: Re: timeout error
Post by: n5kb on August 15, 2017, 07:51:53 pm
Thanks Roger

Found that I can connect local but not thru the remotehams server.

The new issue is no audio.

I have tried different settings but no luck so far.

I saw that you have connected to it and have given you TX.

Please tell me if you can control the radio.

Tnx De Mike N5KB
Title: Re: timeout error
Post by: w8rj on August 16, 2017, 04:17:43 am
I assume now the timeout error was Client side, trying to connect to your own remote. See this post about that issue.
http://www.remotehams.com/forums/index.php/topic,1681.0.html

As to the audio problem, double check the audio devices being used server side. Options->Audio Configuration. They should be USB Audio Codec for your FT-3000. Double check the levels and they are not muted. I also think there are level settings in the menu of the radio

If it's just TX audio that is the problem, read this post
http://www.remotehams.com/forums/index.php/topic,1248.0.html

Your remote wasn't up this morning, so I haven't been able to check your remote.

Title: Re: timeout error
Post by: n5kb on August 17, 2017, 08:37:21 am
thanks Roger

its up now

de mike n5kb